بخشی از انواع مالیات افراد حقیقی را در مقالههای قبلی بررسی کردیم و در مقاله کنونی میخواهیم سه نوع باقیمانده از این نوع مالیات را برای شما توضیح بدهیم، اگر مقالات قبلی ما را نخوانده اید میتوانید مالیات افراد با حقوق نامشخص را در مقاله مالیات بر درآمد بخوانید و اگر میخواهید با مالیات افراد با حقوق مشخص آشنا شوید مقاله مالیات حقوق را به شما پیشنهاد میدهیم. اما در این مقاله به مالیات بر درآمد کشاورزی، درآمد املاک و درآمد اتفاقی را بررسی کنیم. برای آشنایی بیشتر با ما در ادامه همراه باشید.
مالیات بر درآمد کشاورزی
براساس قانون مالیات افراد حقیقی بهطور مستقیم (اگر سوالی درباره مالیات مستقیم و غیر مستقیم دارید مقاله ما با عنوان انواع مالیات را بخوانید) مصوب در سال 1394 درآمدهای حاصل از فعالیتهای کشاورزی با چند شرط معاف از مالیات هستند، این معافیت شامل تمام بخش های کشاورزی میشود یعنی زنبورداری، دامداری، پرورش ماهی و شیلات، پرورش طیور، جنگلداری و صیادی معاف از مالیات میباشند.
شروط معافیت از مالیات بخش کشاورزی
1-فعالیت باید بهطور مستقیم توسط کشاورز، دامدار و به طور کلی فرد حقیقی شامل مالیات انجام شود.
2-درآمد باید حاصل از فروش محصولات کشاورزی، دامی و … باشد.
3-هر نوع درآمد دیگر به غیر از درآمد تولیدات کشاورزی شامل مالیات میشود، مثلا اگر یک کشاورز زمین کشاورزی خود را اجاره بدهد درآمد او مشمول مالیات بر درآمد املاک میشود.
4-در این قانون یک استثنا وجود دارد، اگر یک کشاورز محصولات خود را بهصورت فرآوری شده بفروشد محصول او ممکن است مشمول مالیات شود، برای مثال محصولاتی مانند رب گوجهفرنگی، کنسرو یا مربا شامل این استثنا هستند.
مالیات بر درآمد املاک
درآمدهای حاصل از املاک به 2 بخش اصلی تقسیم میشوند:
مالیات بر درآمد اجاره املاک
درآمد حاصل از اجاره دادن املاک تجاری، مسکونی و اداری شامل مالیات میشود. البته درآمد حاصل از اجاره تا 50 میلیون تومان در سال معاف از مالیات هست و مقدار بیشتر از آن شامل 25% درصد مالیات میشود. کسورات مجاز مربوط به اجاره نیز شامل دو مورد میشود:
1-هزینه تعمیرات حداکثر تا 25% درآمد ناخالص مثلا اگر شما برای یک ملک سالانه 360 میلیون تومان اجاره دریافت میکنید مجاز هستید تا سقف 90 میلیون تومان بخاطر تعمیرات از میزان نهایی درآمد کسر کنید و بعد مالیات خود را محاسبه کنید.
2- حق الزحمه مدیر در صورت وجود داشتن
مالیات بر درآمد حاصل از خرید و فروش ملک
این نوع از مالیات که بیشتر با نام مالیات نقل و انتقال شناخته میشود به چند موضوع مختلف بستگی دارد از جمله نوع ملک، مبلغ معامله و مدت زمان نگهداری ملک.
مدت زمان مالکیت
اگر ملکی بیش از 2 سال تحت مالکیت فروشنده باشد در هنگام فروش معاف از مالیات است. اگر ملکی کمتر از 2 سال در مالکیت فروشنده باشد شامل 25% مالیات از مابه التفاوت خرید و فروش میشود.
قیمت ملک
چند نکته دربارهی قیمت خرید و فروش حائز اهمیت است:
قیمت خرید و فروش باید براساس سند رسمی باشد.
اگر ملک به ارث رسیده باشد، قیمت خرید صفر در نظر گرفته میشود و مالیات شامل کل مبلغ فروش خواهد شد.
اگر ملک بعد از سال 1400 خریده شده باشد، قیمت خرید براساس سند رسمی محاسبه میشود.
نوع ملک
باید توجه کنید املاک تجاری و اداری شمال معافیت 2 ساله نخواهد شد و همیشه مشمول مالیات هستند و مقدار مالیات 5% از قیمت معامله یا ارزش معاملاتی ( هرکدام بیشتر باشد)، خواهد بود.
در مورد زمینهای بدون ساختوساز باید گفت اگر زمین بیشتر از 5 سال در مالکیت فرد باشد معاف از مالیات است. اگر کمتر از 5 سال تحت مالکیت باشد، مالیات 25% از مابهالتفاوت قیمت خرید و فروش خواهد بود.
مالیات فروش زمین( بدون ساختوساز)
اگر زمین بیشتر از 5 سال در مالکیت فرد باشد معاف از مالیات است و اگر کمتر از 5 سال تحت مالکیت باشد، مالیات 25% از مابهالتفاوت قیمت خرید و فروش خواهد بود.
معافیتهای خاص
اگر یک فرد در یک سال تقویمی فقط یک ملک مسکونی بفروشد، حتی اگر کمتر از 2 سال مالک آن بوده باشد معاف از مالیات است به شرط اینکه سابقه خرید و فروش مکرر نداشته باشد.
فروش ملک به شهرداری یا دولت در برخی موارد معاف از مالیات است.
فروش ملک برای تامین هزینه ازدواج فرزندان یا تامین هزینه درمان بیماریهای خاص ممکن است شامل بخشودگی شود.
جریمه عدم پرداخت مالیات بر درآمد ملک
اگر مالیات پرداخت نشود به ازای هر ماه تاخیر 2/5% جریمه به مالیاتدهنده تعلق خواهد گرفت و اداره مالیات میتواند بر روی حسابهای بانکی شخص درخواست مسدودیت بزند.
مالیات بر درآمد اتفاقی
جایزه و قرعهکشی: طبق قوانین مالیاتی از برندگان قرعهکشی بانکها و شرکتها 10% و از برندگان لاتاری و مسابقات 30%مالیات کسر میشود.
هدیههای نقدی و غیرنقدی: اگر ارزش هدایای دریافتی در یک سال بیش از 50 میلیون تومان باشد شامل 10% مالیات خواهد شد.
ارث و میراث: برای وراث درجه یک تا سقف 50 میلیارد تومان معاف از مالیات میباشد و مازاد بر آن با نرخ تصاعدی از 15 تا 35 درصد محاسبه خواهد شد.
نتیجهگیری
مالیات افراد حقیقی به بخشهای مختلفی تقسیم میشود، مالیاتهای کشاورزی، ملک و درآمد اتفاقی در این مقاله بررسی شد و هر فرد باید با توجه به اطلاعات موجود وضعیت مالیاتی خود را رصد کرده و برای پرداخت مالیات اقدام کند، عدم پرداخت مالیات شامل جریمه و حتی مسدودی حساب بانکی شخص خواهد شد.
22 دیدگاه دربارهٔ «مالیات افراد حقیقی»
Good https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Awesome https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2
Very good https://is.gd/N1ikS2